dimecres, 6 d’abril del 2011

GOTAGOTHAM - ACTIVITAT SOBRE L'AIGUA A 1r

Avui dimecres al matí han vingut dues senyoretes “científiques” d’Aigües de Barcelona per fer una activitat sobre l’aigua, perquè l’alumnat de primer hem estudiat el projecte de l’aigua.
Una senyoreta es diu Gota i l’altra Tham.
Ens han ensenyat un video sobre el tractament de l’aigua i com es fa per netejar-la i depurar-la, ja que a l’aigua hi ha moltes porqueries que cal eliminar abans de que es pugui fer servir . Tot això es fa a la planta potabilitzadora, que vol dir que fa que l’aigua bruta sigui potable passant tot el procés de depuració.
Després ens han explicat un conte de les aventures que passa una gota d’aigua que va anar a parar al mar i totes les peripècies que passa per poder arribar a casa nostra ben neta. Amb aquest conte també ens han explicat el cicle de l’aigua que nosaltres ja ens el sabem molt bé.

També hem jugat a un joc que consisteix a que nosaltres fèiem de depuradores amb unes ulleres especials i hem tret totes les coses que van a parar a l’aigua i que no hi haurien de ser i que són terriblement dolentes, com plàstics, cabells, papers de plata, oli, medicaments, i un munt de coses que fan malbé la qualitat de l’aigua.
Finalment per acabar ens han regalat una careta amb els personatges del conte de l’aigua, un llibret per pintar i un diploma de vigilants de l’aigua amb els nostres noms, perquè sabem molt bé què és el que no s’ha de tirar a l’aigua i que també hem de procurar no malgastar-la, ja que és un bé escàs i cal conservar-la i cuidar-la no embrutant-la amb porqueries.
Ens ho hem passat molt bé i ens ha agradat molt repassar tot el que ja sabíem de l’aigua.
Les senyoretes científiques ens han felicitat per tantes coses que sabem de l’aigua. Aquí teniu el reportatge fotogràfic:

Untitled from lluisa vinyeta on Vimeo.