dijous, 30 de setembre del 2010

Comprovem els resultats dels experiments

Aquest dimarts, a les classes de p4, hem comprovat si hi havia microbis a les mostres que vàrem deixar a les capses de petri la setmana passada. Ens hem adonat que hi havia molts microbis a les capsetes que havien tocat amb les mans brutes i a les que havíem posat saliva. També havien crescut alguns a les caixes que havíem tocat amb les mans netes i, fins i tot, n’hi havia alguns a les capses on no havíem fet res. ELS NENS I NENES DE P4 HEM APRÈS MOLTES COSES D’AQUESTS PETITS ORGANISMES:
 -         S’han de veure amb els MICROSCOPIS o amb les LUPES BINOCULARS però, nosaltres els hem pogut veure, perquè n’hi havia milers de junts que havien format unes taques especials (colònies) que veureu a les fotografies.
-         És molt important que ens rentem les mans abans de menjar per evitar que ens empassem aquests microbis a dins del nostre cos.
-         Hi ha molts tipus de microbis però hem de vigilar els que ens poden fer mal: els que trobem al terra, a les escombraries, a la saliva,...
-         Volem saber més coses d’aquests éssers tan petits: Si tenen ulls, com es mouen, si creixen millor a la nevera o amb el calor,...